16 Haziran 2016 Perşembe

Tıkalı Mutfak Gideri Açma

Mutfak gider borularında yaşanan tıkanmalar kırmaya gerek kalmadan açılmaktadır. Tesisat firmamız mutfak gideri açma işlemini kameralı robotlar ile yapmaktadır. Pis su gider borularının tıkanmasında en büyük etken yemek artıkları ve bitkisel yağlardır. Bulaşık yıkarken tabakların dibinde kalan yemek artıkları evyenin içinde biriktirilip çöpe atılmalıdır. Aksi taktirde artıklar sifonun ya da mutfak gider borusunun ilerisinde birikerek suyun önünü kapatır. Evyeden giden su çekmemeye başladığında biliniz ki tıkanıklığın ilk safhası başlamış demektir.


Önlem alınmadığı zaman sonu tadilata kadar giden bu sorunların önüne geçmek çok kolaydır. Bu sıkıntıyı yaşayan ve ceremesini çeken ev hanımlarına büyük sorumluluk düşüyor. Zamanın yarısını mutfakta geçiren dikkatli ev hanımlarında bu sıkıntıyı görmeniz mümkün değildir. Bazen de tıkanmanın sebebi yapı esnasında işçilik hatalarından kaynaklanmaktadır. Tesisatçı ustalarının eğim vermeden döşediği gider borularını ne kadar dikkatli kullanırsanız kullanın tıkanıklığın önüne geçemezsiniz. Böyle durumlarda tadilat yapmadan problemi kesin çözüme kavuşturmak mümkün değildir.

Mutfak Giderlerinin Tıkanma Sebepleri

•Mutfak gider borusuna yeterli eğim yok bu yüzden tıkanmış olabilir.
•Mutfak borusundan aşırı yağlı su göndermiş olabilirsiniz.
•Mutfak borusuna çamaşır veya bulaşık makinesi bağlı ise bunlardan giden su içerisinde yağ ve elbise iplikleri birleşerek dirsek diye tabir edilen dönemeçlerde kuş yuvası gibi bir katı bölüm oluşturabilir.
•Yan daire ile gideriniz ortak bağlıdır, siz dikkatli kullansanız dahi yan komşunuzun gönderdiği atıklar borunuzda tıkanma yapabilir.
•Mutfak ana gider borusunun çatıda üzeri açık bırakılmıştır. Çatıdan çocukların attığı kabuk veya taşlar ana boruda tıkanma yapabilir. Lavabo borusu üzerin dede aynı problemle karşılaşabilirsiniz.
•Mutfak ana hatlarında yapılan yanlış bağlantılarından kaynaklanabilir.

Web Sitelerimiz ;
https://www.samsunvidanjör.com/
https://www.amasyavidanjör.com
https://www.samsunsukacagi.gen.tr/
https://www.amasyatesisat.com



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder