16 Eylül 2014 Salı

Su Arıza

Ülkemizde son günlerde su arızaları sıklıkla yaşanmaktadır. Bunun sebepleri; hatalı işçilik, hatalı ekipman kullanımı ve hatalı malzeme kullanımıdır.
Bu gibi durumların önüne geçilmesi zordur. Çünkü günümüzdeki rekabet ortamında ucuz işlerin yapılması bu gibi durumlara meydan vermektedir.
Peki bu arızaların önüne geçmek mümkün değilse ne yapmalıdır? Yapılacak şey, bu sorun karşımıza çıktığında uzman, işini bilen bir ekip çağırarak sorunu en az hasarla atlatmaktır.
Su sızıntıları
Günümüzde su sızıntıları en sıklıkla yaşanan problemlerdir. Bu problemler tecrübesiz ve ehil olmayan ustaların yapmış oldukları tesisatlarda daha sıklıkla yaşanmaktadır. Halbuki yapılan tesisat basınçlı su verilerek deneme yapılsa bu sorunlar minimuma inecektir. Tabii inşaat esnasında diğer ustaların da tesisat borularına dikkat etmemesi bir diğer problemdir.
Rekabet şartlarının kızışması ile düşen maliyetlerle bu gibi sorunların yaşanmaya devam edeceği görülmektedir. Hatalı işçiliğin beraberinde hatalı malzeme de bir diğer nedendir. Hatalı malzeme kullanımı özellikle yeni yapılan binalarda görülmektedir.
Bunun da sebebi anlaşıldığı üzere maliyetleri düşürmeye çalışmaktan kaynaklanmaktadır. Aslında tesisat malzeme ve yapım maliyeti bina yapım maliyetleri içerisinde en az olanıdır. Fakat hatalı yapılması durumunda en fazla zararı veren birimdir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder